Кутев: Готов съм да поема отговорност заедно с Борисов и Петков

"Ако трябва да поема отговорността, заедно с Бойко Борисов и Румен Петков, защото те имаха бая по-сериозни изказвания от моите, мога да поема отговорност". Това заяви народният представител от "Коалиция за България" Антон Кутев в кулоарите на Народното събрание.

Въпреки това Кутев обясни, че не се чувства виновен за банковата паника и може да бъда последният човек, който е виновен.

Антон Кутев коментира и взаимоотношенията на своята партия с ДПС и ГЕРБ, като обясни, че "това, което се случва в последните дни, е видимо разграничаване в позициите и това е част от процеса в държавата, като е очевидно, че ние с ДПС не можем да работим в този вид, в който сме".

За поведението на "Атака", той бе категоричен, че то винаги е било непредсказуемо. "Надявам се да намерим начин за този един месец да свършим полезни неща. Важно е, ако е възможно, в този един месец да работи парламента, за да може да си свърши работата", коментира Антон Кутев по отношение на ситуацията в пленарна зала и работата на парламента до неговото разпускане.

Парламентът работи трудно, защото трябва консенсус между БСП и ГЕРБ, констатира Кутев. "Очевидно този консенсус се постига трудно още повече при човек, който непрекъснато къса споразумения. Ако влезе някой законопроект, който не му харесва, той излиза и къса споразумението", заключи Антов Кутев.

Станете почитател на Класа