Местан: Днес показахме, че в критични ситуации можем да постигнем съгласие

Няма съмнение, че постигнатото днес съгласие е много силен политически знак за гражданите, че има държава, която няма да допусне да се засягат интересите й. Това каза пред журналисти лидерът на ДПС Лютви Местан.
"Днес показахме, че в критични ситуации можем да постигнем съгласие. Смятам се, ако духът на съгласието се съхрани и през следващите дни от оставащото време от мандата на това НС и това съгласие се задълбочи и конкретизира пред президента времето няма да се окаже най-важният фактор.", посочи още той.
"Когато имаме нагласа за съгласие, няма да има необходимост от удължаване на времето за предсрочни избори.Чрез механизмите на съгласие можем да преодолеем провокациите срещу реалната стабилност на банковата система", каза още председателят на ДПС.
По-рано той призова цялата мощ на държавата да бъде активизирана в защита на банковата система. Той поиска спешни консултации с участието на всички политически сили и очаква всяка институция да поеме своята отговорност.
„ Очаквам обаче в тази ситуация всеки да поеме своята отговорност и вероятно да се инициират срещи с всички лидери на политически сили, освен специализираните органи на българската държава. Мисля, че трябва да имаме грижа за съхраняване на макроикономическата стабилност - най-важният елемент на която е сигурността на банковата система. Много е важно тя да не стане жертва на слухове. Много е важно да не бутаме нещата със слухове имено затова очаквам разговори, очаквам цялата мощ на държавата в защита на банковата система", подчерта той.

Станете почитател на Класа