Таско Ерменков: С ДПС винаги сме били в различен политически спектър

"Ние с ДПС винаги сме били в един различен политически спектър. Това, че сме управлявали тази година заедно е въпрос на избор на българските граждани и съотношение в силите в парламента и няма как да живеем в абсолютна хармония, когато едните изповядват социални, а другите либерални идеи".

Така депутатът от "Коалиция за България" Таско Ерменков коментира пред Нова телевизия отношенията между двете партии след евроизборите. На въпрос дали лидерът на БСП Сергей Станишев трябва да подаде оставка, той коментира, че това е въпрос, който трябва да се реши вътре в партията.

"Въпрос на лично възпитание и вкус е да се обсъжда в публичното пространство нещо, което касае вътрешнопартийни въпроси", заяви Таско Ерменков. Той обаче е на мнение, че в никакъв случай Пламен Орешарски не трябва да подава оставка.

"Надявам се неговите нерви да издържат, защото ако той подаде оставка, в държавата ще настъпи хаос", на мнение е депутатът.

Според него нови избори трябва да се случат тогава, когато правителството вече не е в състояние да изпълнява неотложните задачи. Той не изключи такива да има както догодина, така и още през септември.

За изказването на премиера, че спира проекта "Южен поток", депутатът от "Коалиция за България" коментира, че най-вероятно става въпрос за недоразумение. "Южен поток" е необходим за България и трябва да се случи с или без Орешарски. Той в момента полага усилия да се въведе ред в този проект", коментира Ерменков.

Станете почитател на Класа