Калфин спестил 200 бона като евродепутат, негови колежки от ГЕРБ и БСП по 300

Досегашните ни евродепутати, някои от които попаднаха отново в ЕП, са успели да натрупат солидно богатство при престоя си в Брюксел, става ясно от имуществените декларации на властта, които Сметната палата публикува на сайта си, пише "Монитор". Така например за петте си години в Белгия неуспелият кандидат на евровота, който се сбогува с мястото си в ЕП – Ивайло Калфин, е скътал за черни дни над 200 000 лв. Андрей Ковачев от ГЕРБ пък е спестил над 150 000 лв. от заплатата си. Единствено съпартийката му Мария Габриел и червената Маруся Любчева са съумели да заделят повече от него и дясната ръка на Георги Първанов. Двете са спестили по 300 бона. Повечето от евродепутатите ни са успели да натрупат спестявания от по над 100 000 лв.

Неусдпелият евродепутат от НФСБ Слави Бинев е скътал скромните два влога по 2 хил. лева, а съпругата му Мария държи в спестовна книжка 62 хил. лева от заплати.

Геберът фермер Преслав Борисов, който беше и зам.-министър на земеделието, пък си е купил трактор, както и две беемвета - едното за 1000 лева, а другото за 62 000.

Станете почитател на Класа