Цветанов: Естествения ни партньор е Реформаторският блок

С Реформаторския блок сме в едно политическо семейство и е съвсем нормално да има мостове за партниране с такива партии. За нас естествения ни партньор е РБ". Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов през бТВ. "В момента не мога да кажа Българския без цензура какъв политически профил имат. Имаме един неясен политически субект и нямаме намерения да провеждаме разговори с тях", каза Цветанов в отговор на въпрос дали би имало сближаване между ГЕРБ и ББЦ, а по отношение на предпоставките за бъдещо сближаване с ДПС, Цветанов каза, че ако е трябвало да има това, то е щяло да се случи преди 1 година. "Действията на ГЕРБ са ясни", увери зам.-председателят на ГЕРБ. "Не се страхувам от нищо, защото всичко което съм вършил е в рамките на закона", каза Цветанов в отговор на въпрос дали се е страхувал заради зачаните на народния представител Делян Пеевски от парламентарната трибуна преди 1 година. Той определи това изказване на Пеевски като проява на емоция. "Смятам, че темата за срещите с Пеевски се изговори достатъчно. Има тотално несъответствие в справките и поне над 60% от данните за срещите ни са неверни", обясни Цветанов. "Името на Пеевски е дописано в справката, за да се разобличи един човек и всичко, което ми се случва в рамките на една година е в тази посока", подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

"Трябва да обяснявам на децата, приятелите и родителите ми, че това което се случва е част от политиката в страната", каза Цветанов в коментар на обвиненията, които са му повдигнати. "Смятате ли, че аз съм присвоил 50 хиляди лв. Когато подписваш заповед, освободеният човек получава обезщетение", обясни зам.-председателят на ГРЕБ. "Ще изчакам да минат всички тези дела, но съм спокоен, защото съм се придържал към българското законодателство. Говори се много за моите имоти, но първият е от 1964 г., вторият - от 1973 г. Третият апартамент е от това, че получавам 1/6 от него, защото баща ми почина, а апартаментът на тъста и тъща ми е прехвърлен на тяхната дъщеря. Закупил съм само 2 апартаменти", обясни Цветанов за имотите си.

"На тези избори разследващата журналистика беше по-подготвена от правоохранителната система", каза още Цветанов и определи изборите за ЕП като най-контролирания вот. Според него всичко което се случва в тази една година е целяло да бъде разбит секторът за сигурност.

Станете почитател на Класа