Бареков: Масово ромите гласуваха за БСП, ДПС и ГЕРБ

Благодаря на избирателите, които гласуваха към нас. Моля медиите да не ги обиждат, каза Николай Бареков на първата си пресконференция.В самото начало Бареков целуна голямо партийно знаме и  символа - розетата от Плиска, след което си стисна ръката с другия евродепутат на коалицията – зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.  Имаме голямо присъствие в областните градове на страната. На много места сме втори - например с 40%. Освен това най-голям процент жени са гласували за ББЦ, отчете Бареков.

Той каза, че е  разочарован от малкото ромски гласове за ББЦ, защото е бил сряд тях много често по време на кампанията.

Масово ромите са гласували за ДПС и БСП, както и за ГЕРБ - 12%.  Само 7% от ромите са избрали ББЦ. Взели сме много от избирателите на Кунева - 18%, обясни още за разбивката на ибирателите си Николай Бареков.  Той благодари и на партньорите си: на Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки от ВМРО, на Румен Йончев от ЗНС и на Гергьовден. Не пропусна да благодари и на Светлин Йончев, Ангел Славчев и организационния си секретар.  Бареков  заяви, че ББЦ вече е непреодолим фактор в политиката. "Оттук нататък ще се решава политическия пъзел. Имаме победител - ГЕРБ. Поздравявам ги.  Победиха до голяма степен и благодарение на провала на г-н Станишев", заяви още Николай Бареков. Според него Орешарски вече е политически труп.

"Трябва да отидем на избори до 2-3 месеца. Преди това да седнем с Плевнелиев 4-те партии да се разберем за служебен кабинет.  За мен на първо място трябва да е социалната политика. Деца, млади и възрастни са оставени да оцеляват и аз не знам как оцеляват", заяви Николай Бареков и протегна ръка към опонентите си: Отворени сме за диалог!

Николай Бареков призна, че е готов да седне на разговори, но в присъствието на медиите, и с ГЕРБ, и с БСП, и с ДПС, и с президента по тема предсрочни парламентарни избори. Той обаче направи уточнението, че масата, на която сяда с ДПС е за да обсъди тяхната оставка. Засега коалиционните партньори нямат номинация за служебен премиер, но припомни едно свое старо предложение в лицето на Маргарита Попова.

Бареков припомни, че България без цензура е формация, която залага на европейското бъдеще на България и успехът й в България всъщност е спрял крайните националисти и антиевропейци по пътя им към ЕП.

Той добави, че вече имат поздравления от ЕНП, Консерваторите и Либералите. Освен това вече са провели няколко разговора и идните дни предстои да решат накъде да се насочат. Той обаче добави, че със сигурност няма желаещи да влизат в коалиция със Сергей Станишев.

За мен той отдавна трябваше да си ходи. Те с тази кампания, която превърна Станишев в мъж, вдигна рейтинга на Борисов, заяви лидерът на ББЦ. Той очаква и социалистите да поискат оставката на Сергей Станишев. Днес той е разговарял с

няколко човека от партията от Позитано 20, които били бесни от това, което се случва при левицата.

Станете почитател на Класа