Бареков: Готвят фалшификация на протоколите

Гласувах за промяна и за по-добро бъдеще за всички нас. Гласувах за децата, за възрастните хора, за майките, за младите българи, които се надявам да се активизират, макар че е време за балове.

Нека да изравним първо стандарта на живот у нас, а след това и нашия с този в Европа, пожела си лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, който пусна бюлетината си, придружен от сина си Ники-младши малко след 11.00 часа, съобщиха от партията.

"Резултатът довечера ще покаже, че народът е казал - така повече не може да продължава. Така че мисля, че съм гласувал на правилната страна", заяви лидерът на ББЦ. До секцията в СОУ "Св.Паисий Хилендарски" в родния му Пловдив го придружиха около стотина приятели и симпатизанти. Готви се манипулация на вота в края на изборния ден, когато ще се купуват цели секции, предупреди Бареков. Той обяви, че вчера е подал сигнал до МВР и прокуратурата и е дал показания. Сигналът му е дошъл от района на Банкя. Заедно с Бареков е бил разпитан и симпатизантът, подал информацията за готвената фалшификация на вота. Според свидетеля се готви огромна манипулация, като в 200 общински предприятия в цялата страна се печатат протоколи, които трябва да подменят истинските от СИК-овете. Цената на една СИК е вървяла 30 000 лв., но по думите на Бареков не става въпрос за повече от 3000 лв.

Разбирам, че народът е беден, но ги моля, дори и да получават такива срамни оферти, да устоят, обърна се Бареков към членовете на СИК-овете. Той обяви, че към 14.00 часа ще изпрати до европейските посолства данните от екзитпола от всички социологически агенции към момента, за да се сравни с резултата, който ще обяви ЦИК в края на изборния ден.

Продължават репресиите срещу ББЦ и в деня на вота. Много наши хора са прогонвани от секциите в Карлово, Хисаря, Асеновград, съобщи пред медиите Бареков. Гонят ги, защото пречели на комисиите, това е абсурдно - те са по двама-трима човека, възмути се Бареков. Запазете чисти тези избори, нека всичко бъде честно и почтено, и да се гледаме в очите и днес, и утре, за да решим какво правим. Очаквам партиите - те ще са най-много 4, да седнат на една маса след вота и да се разберат какво ще е бъдещето на народа, призова Бареков. Нека пазим чист този вот и българската демокрация, апелира той.

Станете почитател на Класа