Бареков: Готови сме да правим единен фронт срещу партиите на статуквото

Има хора, които ме харесват. След 25-ти май, когато вземем големия процент, ще се заредят да ни правят оферти. Това каза в предаването "Всяка неделя" лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

"Готови сме да участваме във фронт с всички партии, неуспели на тези избори, които искат промяна на политическото статукво. Ще поискаме до 14 юни предсрочни избори и служебно правителство, но не назначено от президента Росен Плевнелиев", каза още той. Николай Бареков призова гласоподавателите да не се успокояват от тези резултатите, давани от социолозите, и подкани да гласуват масово. "Вратовръзката ми е червена, но сакото е синьо, ние сме по средата", коментира той цветовете на облеклото си като символ на политически пристрастия.

Сергей Станишев излъга в кампанията си, че има само 100 млн. лв. за младежка безработица, а те са 6 млрд. евро общо за Европейския съюз. Лицедът на ББЦ е на мнение, че регионалната политика на БСП е пълен провал. Най-големият град извън България след София е в Чикаго, каза той.

Бареков е на мнение, че ДПС е опасна, защото развращава партиите.   Ще вземем електората на "Атака", защото за партията гласуваха хора от февруарските протести, но сега Ангел Славчев е при нас, посочи Бареков, но коментира, че няма еднакви виждания с националистите и няма "да стигнем до тази крайност да искаме да излезем от ЕС".

По-рано през деня в зала "Универсиада" младежите на България без цензура избраха свое временно ръководство, което да ги води до провеждането на първия конгрес през октомври.

Това е първата ми и последна намеса във вашата политическа структура, заяви лидерът на партията Николай Бареков преди да предложи временните лидери, които впоследствие бяха избрани единдушно от близо  3000 младежи от цялата страна.

Членовете на временното ръководство са познати вече лица, те са лидери в част от областните градове.

За председател беше избрал журналистът Никола Митев. „Двамата с Нико правим кампанията на България без цензура“, призна лидерът на партията.

За негови заместници бяха гласувани шефът на юристите в ББЦ Десислава Балабанова, Божидар Богданов, Антон Герин, Богдан Николов, Косьо Иванов. Главни секретари пък ще са Боряна Павлова и Теодора Стоянова.

Станете почитател на Класа