Фандъкова обеща да съкрати сроковете за пускане на движението през Семинарията

На Семинарията се работи денонощно ,стремим се да съкратим сроковете и днес след 17 часа движението ще бъде пуснато. Това каза в студиото на bTV Йорданка Фандъкова. Според нея, неудобството си заслужава, след като в края движението ще е подобрено съществено.Тя обаче уточни, че движение ще има, но цялостното завършване на кръстовището ще е до края на юли. Фандъкова категорично потвърди, че контролът над строителите е завишен и няма да се допуснат лошо свършени обекти по пътната инфраструктура.

Дъждовете не са проблем, затова се работи и при такава ситуация, каза още софийския кмет. Тя съобщи, че ремонта на „Цариградско шосе” ще продължи от 4-ти километър до разклона за Аерогарата, а срокът за завършване е 15 септември.

Имаме интензивна програма за обновяване на кръстовищата в София, тя е за срок от 3 години и след това ще мислим дали да продължим с ремонтите, потвърди Фандъкова. Според нея, един от най- важните проекти е обновяването на бул. "България", където се извършва смяна и на трамвайното трасе. Сменяме и живия плет, той е амортизиран, продължи тя.

Кметицата обясни, че има и проектиране на нови зелени площи и зелен трамвай, но не посочи в коя част на столицата ще се случи това.

Станете почитател на Класа