Румен Йончев: Борисов да свиква да освобождава кабинети

Социолозите отново потвърдиха, че съюзът между „България без цензура, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден" ще бъде третата политическа сила на предстоящите избори за Европейски парламент. Потвърдиха, че нашата коалиция е способна да измести досегашните балансьори и да се превърне в политически център. И това вече за никой не е новина.

Новина е, че г-н Борисов остана без кабинет. Като че ли цяла година той не разбра, че вече не е там, където беше в българската политика. И нека е наясно, че още кабинети ще трябва да освобождава. Особено след изборите. Защото политическото съотношение на силите в България отдавна се промени. И продължава да се променя. Променяме го ние – съюзът между ББЦ, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден". Ясно е, че политическото пространство ще бъде много по-различно след тези избори. Това е всъщност причината г-н Борисов да освобождава кабинети. И той трябва да свикне с тази мисъл.

В парламента поставихме темата за операция „Чисти ръце". Внесохме и законопроекта. Ако той се превърне в закон, ще покажем на българските граждани кой кой е в българската политика – кой с какво се е занимавал, откъде е забогатял, чии пари харчи. Но този парламент не желае да приеме нашия законопроект „Чисти ръце". Искат го единствено българските граждани. Което означава, че на едни предсрочни парламентарни избори, те ще посочат онези народни избраници, които ще гласуват закона „Чисти ръце". Сегашните народни представители не желаят да направят това.

Станете почитател на Класа