Дончев: Не сме европейци по дефиниция и завинаги

Не трябва да си мислим, че след 2007 година по дефиниция и завинаги сме европейци. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ за евровота Томислав Дончев в Плевен.

Заедно с председателят на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов той присъства на концерт на плевенската филхармония под надслов "Европа в танци", посветен на 9 май.

"Знам много неща, които унищожават човешката душа и много малко, които я правят по-добра и по-силна. Хубавата музика е едно от тях", заяви Дончев. Той пожела на хората в залата да бъдат истински европейци не само по доходи, но и като дух и самочувствие.

"Имам една може би лоша новина. За да бъдеш европеец, трябва да се трудиш всеки ден. Когато трябва – да бъдем силни, когато трябва – да бъдем разумни, когато е необходимо – да бъдем критични. Затова искам да ви пожелая да бъдете истински европейци. Дори това да означава, когато трябва да сте тревожни. Дори това да означава, когато трябва да сте непокорни и да гласувате", посочи Томислав Дончев.

Цветан Цветанов също се вдъхнови от музиката и заяви, че "говорейки за Европа и правейки кампания за Европейски парламент, няма по-приятно от това да чуеш такава прекрасна музика и да говориш позитивно, да говориш градивно и да говориш за перспектива, която трябва да се случи с България като част от Европейския съюз"

По думите му, това показва нов стил и отношение към всеки български гражданин. "Убеден съм, че обединени от съдържанието на нашата абревиатура Граждани за европейско развитие на България, ние вървим в правилната посока", посочи още Цветан Цветанов.

Станете почитател на Класа