Филиз Хюсменова ще води листата на ДПС за евровота

Водач на листата на ДПС за евровота ще е Филиз Хюсменова, а втори - Делян Пеевски. Това съобщи лидерът на ДПС Лютви Местан, който представи листата на движението за предстоящия евровот. По думите му вчерашното заседание, което се проведе само пред някои медии, е било заради малката зала и не е било преднамерено.

Трети в листата е Неджми Али.

Илхан Кючук ще се бори за евродепутатско място от четвърта позиция в листата.

Местан обясни, че е търсен баланс при подредбата на кандидатите. По думите му целта им е поне трима евродепутати, но ще борят за шанса да имат четирима.

Не смятам, че в номинацията на Пеевски трябва да се чете знак към БСП или ГЕРБ, коментира Местан. Според лидера на ДПС, позовавайки се на изказванията на областните председатели, номинацията на Пеевски е заради реалния човек, който е в разрез със сатанизирания му обществен образ. За нас беше трудно решение, призна Местан и посочи, че в партията са обмислили какъв знак дават, ако откажат да го номинират, въпреки че е втори по номинации.

По думите на Местан лесното решение е било Пеевски да не бъде номиниран за евродепутат, но са преценили да вземат тежко решение.

Когато става въпрос за изпълнение на важни държавни функции, трябва да си дадем сметка за обществения образ, обясни Местан причината Пеевски да не заеме шефското място в ДАНС.

Лидерът на ДПС отново повтори, че движението стои плътно зад правителството. Ще дадем своя принос за стабилността на кабинета със силен резултат на евровота, посочи още Местан.

Станете почитател на Класа