Калина Крумова оглави "Евромайки"

Калина Крумова стана председател на женската организация на „България без цензура“. Тя бе избрана с мнозинство от делегатите на учредителната конференция на „Евромайки“ в НДК. Даниела Колева стана заместник-председател на женската организация на ББЦ.Преди това Даниела Колева оттегли своята кандидатура за председател с мотива, че иска да даде път на по-младата от нея Крумова. Тя подчерта, че двете винаги са работили в екип и няма значение кой е председател и кой заместник-председател.
Форумът излъчи и номинациите си за евролистите. Това са Даниела Колева, Ирина Добруджанлиева и Мая Методиева. По план делегатите определиха и ръководния орган на структурата – Изпълнителния комитет и неговия състав – Калина Крумова, Даниела Колева, Светлана Цветкова, Станислава Евтимова и Галина Петкова.

„Евромайки е мисия, усещане, емоция и съм горда, че вървим напред заедно с всяка от вас!“, заяви Калина Крумова в емоционално обръщение към майките и гостите на Учредителния конгрес на женската формация на България без цензура. Тя честити днешния празник на всички смели жени и подчерта, че знае как една майка, загубила доверието си, се доверява.

Ако жените, които се борят да имат деца, да ги отглеждат, са тук, значи Евромайки са на прав път, обърна се  към жените. “ Нашата кауза е не само социалната легитимност на българската жена, а и нейната мисия да запази семейството си здраво. Искаме не само да докажем, че заслужаваме повече, но и че можем повече“, подчерта Крумова.

Крумова, която е майка на момче, разказа тъжната история на една майка, с която се запознала преди време. По думите й, въпросната майка на дете с онкологично заболяване й споделила, че единственият път, когато се е чувствала европейка е когато минава през границата, за да лекува детето си, само с лична карта.
Крумова подчерта, че Евромайки са всички жени със сърце.

„Има една хубава мисъл, че жената е като пакетче чай – не знаеш колко е силна, докато не я пуснеш в гореща вода.  Благодаря ви, че влязохме заедно в горещата вода“, посочи Крумова и припомни каузата на жените в Хасково, успели да спрат заповедта на кмета за увеличаване на таксите за детска градина. Тя представи две жени от 20-тината, които дойдоха на протеста с детски колички и спряха сесия на общински съвет в Хасково.  Крумова подчерта и че все още в България е странно явление жена в политиката. Тя обаче има своя дълбоко личен мотив, защото Евромайки не са просто политика, а начин на живот. ПО думите й, няма как да останеш безразличен към дете инвалид или да кажеш „Почивен ден е и не мога да дойда на протеста ви“ или „Съжалявам, но детето ми е болно и не мога да помогна на вашето“. За съжаление обаче жените политици продължават да бъдат неглижирани. „Щастлива съм, че в залата е моята майка, която винаги ме е подкрепяла, защото баща ми не е между живите,  заради една лекарска грешка. Аз не успях да бъда до него, защото работя от 16-годишна и работя от 6 до 9 вечерта, каза още Калина Крумова и обеща да продължи да работи. Постигнахме много успехи. Върнахме жената там, където ѝ е мястото, а именно в центъра на политиката“, категорична беше тя. За 25 години, мъжете в политиката се издъниха. Това каза председателят на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов на учредителния конгрес на Женската организация на ПП „България без цензура“. Той пожела на делегатките на конгреса повече кураж, като изтъкна, че през последните 25 години управляващите са забравили за традиционните семейства, за тези, които създават деца.

Станете почитател на Класа