Станишев определи поведението на Борисов към Русия като тотално лицемерие

Лидерът на левицата Сергей Станишев определи поведението на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов по отношение на Русия като "тотално лицемерие".

„Вчера Парламентарната асамблея на Съвета на Европа отне за половин година, до края на тази година, право на гласуване на депутатите от руския парламент. Само че това е мекият вариант на декларация, която е била обсъждана. Депутатите от ГЕРБ в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа са внесли предложение, което не е било прието, с което се предлага Русия да бъде извадена от състава на ПАСЕ. Кои са вносителите? Милена Дамянова, Джема Грозадонова, Данаил Кирилов от делегацията на парламентарната група на ГЕРБ", обясни Станишев.

Това е характерно за господин Борисов - вечното лицемерие и двойните игри, каза още лидерът на социалистите.

„Да, на българите казва едно, а в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа правят друго неговите депутати. Те внасят най-крайната резолюция за изваждане на руската делегация от състава на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Нека обяснят кого лъжат точно. Ясно е, че лъжат българи", допълни Станишев.

От своя страна ГЕРБ отговори на критиките на БСП като заяви, че при гласуването вчера на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа представителите на социалистите и ДПС са избягали от гласуването.

Депутатът от опозицията Ирена Соколова коментира: „Когато министрите на този кабинет, управляван от тройната коалиция, отидат на Съвета на Европа, когато отидат на европейските съвети и когато заседават в съвета на министрите, тогава те имат една позиция. Когато техните делегати са изпратени в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, те дори не идват на заседание. Когато тече гласуването, както и на поправките, така и на следващия ден по време на окончателното гласуване на резолюцията, депутатите на БСП и ДПС не бяха в залата. Може би, защото Кремъл диктува правилата, нищо, че техните министри заявяват друга позиция и казват, че ще гласуват обща, единна позиция, която е европейска. Така че нека да кажем дали БСП и ДПС отговарят пред Кремъл, или са достоен европейски субект".

Станете почитател на Класа