Лазаров обвини полицаите от Търново в предателство към системата

  • Уволнените за провала в Лясковец полицаи възнамеряват да съдят МВР

"Много мръсотия изплува покрай този случай, много помия. Най-добре се държи майката на Петко, много по-достойно, дори от някои политици и професионалисти, които напълниха обществото с помия."

С тези думи главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров коментира пред БНР новината, че уволнените за провала в Лясковец полицаи възнамеряват да съдят МВР.

В началото на седмицата от МВР съобщиха резултатите от доклада за провалената акция, според които висшето ръководство на министерството няма никаква вина за загиналия и ранените в Лясковец.

За Лясковец бяха наказани шефът на ОД на МВР Велико Търново, който ще бъде сменен, и двама редови полицаи - Радослав Георгиев и Павел Ангелов, които са уволнени от системата на МВР. Посочиха ги за виновни, защото на 13 март снимали къщата на Петко Петков и така провалили акцията.

Според главния секретар на МВР Светлозар Лазаров заради тази случка Петко Петков е очаквал полицията да се опита да проникне в дома му и това е причината за провала на акцията в Лясковец и убития полицай. Той съобщи, че двамата полицаи от Велико Търново в цивилно облекло са отишли да заснемат къщата на Петков без разпореждане от началниците си и са били забелязани от него.

"Самата жена я гледах снощи по една национална медия и обясняваше - как са ги снимали, как са ги гледали, как са се видяли и оттам нататък - какви мерки са предприели, какви радиатори са сложили и т.н.

Какво повече трябва да обяснявам - да не съм ги пратил аз там да снимат. Това е предателство към системата, към колегите, загина човек. Директорът на ОД МВР не ги е пратил, той самият не знае. Те самите не са докладвали, че са видени. Какво - ще отрекат, че са знаели, че са видени?", коментира днес Лазаров.

"Майката на Петко го каза вчера, че са ги видели, да не говорим, че са се записали на камерата, която са дали на униформения служител. Що за безобразие е това - ето вие да снимате, с униформите, защото нас ни видяха, и Петко и майка му ги гледат отгоре?

Какво да коментирам повече - провалена операция; обяснихме защо е провалена. Няма начин войскова единица, като попадне на засада, да реагира по най-добрия начин", каза главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.

Станете почитател на Класа