БСП се регистрира в ЦИК за евровота със 100 хил. подписа

Близо 100 000 подписа внесоха социалистите в ЦИК за евровота този вторник. Лидерът на БСП Сергей Станишев дойде, придружаван от млади социалисти, облечени в червени тениски с надпис „I'm in. Are you?". Всеки от тях носеше със себе си по една червена папка с подписи.

Остава всеки един, който се е подписал, да убеди по няколко свои приятели, за да постигнем необходимия изборен резултат, заяви Станишев след регистрацията на партията му в изборната комисия.

Самият той носеше на сакото си значка, агитираща за кандидатурата на Мартин Шулц за председател на ЕК.

Ние се борим за доверие, не за бройки, отговори лидерът на БСП на въпрос колко евродепутати си поставя левицата като цел на вота на 25 май. Сергей Станишев поясни, че амбицията на партията му е тя да е първа политическа сила на тези избори. Това, към което се стремим, е да имаме справедлива България в социална Европа, изтъкна Станишев.

По думите му ЕС не е това, което повечето европейци очакват. Пряка отговорност за това носят десните в Европа, които в продължение на 5 години доминират всички институции, каза той. Това искаме да променим, допълни Станишев.

Според него бедността, липсата на справедливост, липсата на перспектива и отчаянието са обхванали много хора в страната ни. Нужна е сила и политическа воля да се промени всичко това, заяви Сергей Станишев.

От думите му стана ясно, че столетницата ще води открита, честна, европейска, смислена кампания.

Станишев е доволен, че само червената партия е излязла с платформа за визията си за Европа. Хората според него искат гласът ни да се чува в ЕС, а не страната ни да е периферна и втора ръка държава. Гаранция за това са социалистите и нашият кандидат за президент на ЕК Мартин Шулц, категоричен е Сергей Станишев.

Искаме да върнем надеждата на хората, че и нашата държава може да работи по друг начин и хората да бъдат защитени, подчерта той.

Лидерът на БСП се закани да не позволи да се върнат предишните 4 години. Мнозинството българи не искат Борисов, Цветанов и Дянков да се върнат и да правят същите безобразия, смята соцлидерът.

Станете почитател на Класа