Цветанов обеща да отвори листите за български мюсюлмани

"ПП ГЕРБ ще включи в своята евролиста български мюсюлмани, за да дадем ясен знак, че ние сме реална алтернатива на ДПС и ще направим всичко възможно за да помогнем на хората от тези региони“, обяви в Разград заместник-председателят на ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов по време на срещата си с партийните структури от Североизточна България.

Бившият вътрешен министър посочи, че проблемите, които съществуват в общините от смесените региони, са несравними с тези на големите градове. Според Цветанов в България все още има населени места, в които XX век не е дошъл, като причината е дългогодишната практика на ДПС „да осъществява тотална политическа, икономическа и културна изолация на регионите, в които е наложило своя политически монопол“.



По думите на Цветанов, цитирани от пресцентъра на ГЕРБ, всички се нуждаят от висока избирателна активност, която да спомогне за приобщаването на гражданите от тези региони към националните и европейски ценности.

Над 100 представители от структурите на ГЕРБ от 4 смесени района- Разград, Търговище, Силистра и Шумен, взеха активно участие в работна среща под надслов „Предизвикателства в смесените райони”.

При откриването на работния семинар заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева посочи, че Изборният кодекс не съдържа нищо ново и затова управляващите се опитват да си гарантират успех, чрез назначения в Централната избирателна комисия (ЦИК).

Станете почитател на Класа