Станишев обвини евродепутати на ГЕРБ, че работят срещу България

Лидерът на БСП Станишев остро нападна ГЕРБ във връзка с препоръката на ЕП, в която се казва сериозно да бъде разгледан въпроса за спиране на еврофондовете за страната ни.

Има една група евродепутати от ЕНП, едни и същи говорители, лично обвързани с партия ГЕРБ, които са най-големите говорители срещу България, което е срам за ГЕРБ, заяви президентът на ПЕС в Добрич.

Той бе категоричен, че тя въпросната препоръка няма законодателна стойност, а е част от приетия доклад на бюджетната комисия към ЕП за това как е изпълнен годишният бюджет на ЕС за 2012 г.

„Добре е да се знае, че бюджетната комисия в ЕП е разглеждала доклад за разходите за 2012 година. Ще ми припомните ли кой управляваше тогава", попита лидерът на социалистите.

Критикувайки политиката на Дянков и Борисов, определена от него като „социален геноцид", Станишев подчерта още, че Коледните и Великденски надбавки за пенсионери ще бъдат системна политика.

По темата за евроизборите той изтъкна, че тези европейски избори не са като другите евроизбори. Аз много добре знам, че много хора се питат защо да гласуваме за едни 17 евродепутати, които получават високи заплати, ще седят в европарламента и ще се занимават незнайно с какво. Повечето хората не знаят начина на работа в ЕП, много е далече и затова си казват, че няма смисъл да гласуват, продължи Станишев.

Той добави, че тези избори са важни, защото с тях ще се определи накъде ще върви и Европа, от там и България.

Станишев разясни сегашната ситуация с това, че близо 10 години всички европейски институции - ЕК, ЕП, Европейски съвет, имат мнозинство на десните сили, на ЕНП и те налагат на страните - членки една политика, която в голяма степен е антисоциална.

По-късно, пред симпатизанти в Девня, Станишев заяви, че още през този месец правителството ще обяви основните параметри на своята програма за реиндустриализация на България.

Това е единственият начин да възродим икономиката, да има трайни работни места с добро заплащане, обяви червеният лидер.

Той обясни, че БСП ще се обърне към всички за съвместна работа ‎за уплътняването и реализацията на тази програма заедно в името на България.

"Нагледахме се как приватизират на безценица предприятия, как ги закриват и как гонят хората на улицата. Това не бива да се повтаря", категоричен бе Станишев.

Според него за това държавата трябва да бъде силна, регулираща, подкрепяща икономиката и помагаща за създаване на работни места.

Станете почитател на Класа