Приемат се номинации за наградата "Радостина Кностантинова" до 1 май

Фондацията “Радостина Константинова” очаква номинации от всички работещи в печатните и електронните медии за носител на голямата награда за разследваща журналистика – 2014 г., предаде БНТ.

Номинираните кандидати ще се оценяват по публикувано разследване в печатни издания, създаден документален филм, излъчен репортаж или радиопредаване на разследваща тема за периода от май 2013 г. до април 2014 г. Те трябва да отговарят на следните критерии – вярност към фактите, ефект и пълнота на разследването, обществена значимост.

Срокът за набиране на предложения изтича на 1 май 2014 г. Годишните награди ще бъдат връчени на церемония на 11 май 2014 г. в гранд-хотел “София”. Победителят ще получи плакет, изработен от Георги Чапкънов, и парична награда в размер на 3000 лева. Журито може да присъди и две поощрителни награди в размер на 500 лева.

От фондацията обявиха, че очакват предложенията на е-mail: zoyadim (аt) yahoo.com.

През 2013 година Таня Петрова и Ивет Миткова от вестник „Сега” станаха носители на Голямата награда за разследваща журналистика „Радостина Константинова” за разследването си: „Девойки шеметно забогатяват под крилото на Мирослав Найденов”, свързано със скандалния договор на двете бивши пиарки на Агенцията по храните за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони във Facebook и Twitter и закупените по-късно от тях скъпи офиси и дял от предприятие за биохрани.

Станете почитател на Класа