Петя Раева от ДПС става зам.-министър

Депутатката от ДПС Петя Раева ще бъде назначена за зам.-министър на регионалното развитие, съобщи Медиапул.

Това е обявил лично лидерът на партията Лютви Местан на сбирка с електората в Пловдив, разказаха активисти на ДПС пред сайта. Според тях назначението от премиера Пламен Орешарски е въпрос на дни.

Тя ще заеме освободеното място на Добромир Симидчиев, който напусна поста по лични причини в началото на годината. Симидчиев беше от квотата на БСП и отговаряше за тежкия воден сектор, където се прави реформа от осем години.

Това е поредна стъпка към превземането на регионалното министерство от ДПС, което партията държеше да има при сформирането на кабинета, коментирали депутати от БСП пред Медиапул.

Според депутати от БСП Раева е номинация на Делян Пеевски, който има бизнес интереси във водния сектор и през последните две години спечели поръчки за над 300 млн. лв. чрез свързаната с него фирма "Водстрой 98", пише Медиапул.

Раева беше шеф на клона на "Напоителни системи" в Пловдив, а от март 2008 г. оглави и цялата държавна компания, която в момента е пред фалит. Само за две седмици преди изборите от 30 юни до 15 юли 2009 г. под ръководството на Раева "Напоителни системи" предостави на избрани частни фирми 12 държавни язовира за срок от 10 години за да могат да получат евросубсидии по програма "Рибарство".

Раева влезе в парламента като депутат на ДПС от Пловдив през 2009 г. 4 години по-късно отново попадна в парламента, но този път от Видин, след като получи едва 474 гласа.

Станете почитател на Класа