До седмица става ясен новият шеф на Фонда за лечение на деца в чужбина

Въвеждат се нови промени във Фонда за лечение на деца в чужбина. До седмица ще бъде обявен новият шеф на Фонда, след като преди дни досегашният директор – Ива Станкова, се оттегли от поста, съобщи Нова ТВ.

Бившият директор се оттегли след серия от скандали с родители на болни деца и след като здравният министър публично съобщи, че Станкова си подава оставката, а самата тя отрече.

Основният проблем във Фонда е забавяне на молбите за лечение в чужди клиники. От Здравното министерство отчетоха, че администрацията наистина не успява да се справи с големия наплив от чакащи пациенти. Затова експертна група подготви серия от промени, по които Фондът ще работи занапред.

„Първо, по-облекчена процедура на разглеждане на медицинските досиета. Второ, срокове за разглеждане на досиетата от експертите и санкции – ако не бъде спазено. И нещо, което за мен лично е много важно – комуникацията на Фонда с родителите на дечица, тъй като според мен до момента не им се обясняваше какво се прави, защото се прави", коментира здравният министър Таня Андреева.

Станете почитател на Класа