Сидеров пред Ройтерс: Ще сваля правителството, ако подкрепи санкции срещу Русия

„Атака" ще работи за сваляне на правителството, ако София подкрепи нов кръг от санкции на Запада срещу Русия заради анексирането на Крим. Това е заявил в интервю за агенция Ройтерс лидерът на националистите Волен Сидеров.

Агенцията уточнява, че националистическата партия държи баланса на властта в българския парламент и нейната заплаха е краен пример за вътрешния натиск срещу европейските правителства относно позицията им към най-тежката криза в отношенията между Изтока и Запада след края на Студената война. Ако тази партия се обяви срещу правителството на малцинството на премиера Пламен Орешарски, това може отново да тласне България към политическа нестабилност, отбелязва агенцията.

"Ако сегашното правителство ги подкрепи (нови санкции - бел.ред), аз ще заема твърда опозиционна линия спрямо него и ще работя за свалянето му. След това ще трябва да си отговорим на въпроса какво правителство и какво мнозинство ще последва, дали ще бъде същото или то може да бъде променено", казва Сидеровп и допълва: "Това е проблем за избирателите, които трябва да се пробудят и най-после да разберат, че правителството на България трябва да води независима политика и да сложи край на колониализма, в който бяхме вкарани насила".

Шумният критик на САЩ и българското членство в НАТО "Атака" е единствената българска партия, която открито приветства интервенцията на Русия в Украйна, посочва Ройтерс.

Станете почитател на Класа