Задържаха 51 годишен мъж за убийство на клошар

51-годишен мъж с прякор Македонеца е задържан за убийството на 42-годишния клошар, който беше намерен почти разложен пред две седмици. Всичко станало около празниците покрай Нова година, когато след запой Македонеца пребил, удушил, а след това заровил своя приятел.

Столичната полиция спипа убиеца на клошар, намерен разложен в къща на ул. „Цар Симеон”,

съобщиха от МВР.

Припомняме, труп на бездомник вдигна полицията в София на крак на 19 март. Сигналът за зловещата находка, открита в стара порутена сграда близо до пресечката на улиците „Будапеща“ и „Цар Симеон“, беше получен около 5 часа сутринта в столичната полиция.

Рано сутринта на 18 март

47-годишна жена заявила в полицията, че в къща на въпросната улица има заровено тяло на мъж, убит от човек с прякор Македонеца.

Тя познавала и двамата и уточнила, че водели скитнически начин на живот. Така разследващите тръгнали по петите на 51-годишния Р.З.-Македонеца, от с. Бучино, Благоевградско. На адреса на ул. „Цар Симеон” бил извършен оглед, при който в бетонна шахта в приземния етаж бил открито заровеното тяло. По-късно е установено, че

в дните около Нова година след употреба на алкохол, Р.З. нанесъл побой, удушил и заровил 42-годишния софиянец.

Материалите по случая били докладвани в Софийска градска прокуратура, където на Р.З. било повдигнато обвинение по чл.115 НК. По-късно съдиите са го оставили за псотоянно зад решетките.

Станете почитател на Класа