Найденов: Изключвам военен конфликт Русия - Украйна

Изключвам военен конфликт между Русия и Украйна, заяви министърът на отбраната Ангел Найденов. По думите му, в случая, какъвто е при кризата, в отношенията между Русия и Украйна, военният конфликт стои много назад, ако изобщо стои като алтернативно решение на сегашната криза.

"Това, което наблюдавам, е ефективност на намиране на решение на политически въпроси. Всички участници в кризата и ангажираните в търсеното на решение залагат на дипломатическо решение и усилията са насочени в тази насоки. Вярно е, че има едно струпване на личен състав, на въоръжение и между Украйна и Русия, но всички участници, както и НАТО, и ЕС, тези, които са ангажирани в директните преговори, изключват военен конфликт и военни действия. Аз изключвам военни действия, въпреки струпванията на толкова въоръжение и състави на общата граница на Русия и Украйна. Но не можем да изключим отделни действия на отделни провокации, но за сега това не се случва", каза в интервю за БНТ министър Найденов.

По отношение на техническото съоръжение на границата ни с Турция, Найденов каза, че "този проект е един реализиран стратегически приоритет, който е успех на политиката на отбраната и сигурност; приоритет, който беше организиран с усилия на много правителства и ведомства, приоритет, който среща много ободрения в българсокто общество. Той има не само привърженици. Резултатите от реализацията на нашето членство в НАТО можем да търсим в различни посоки, като НАТО се запазва ключов фактор за гарантиране на сигурност и стабилност", каза още Ангел Найденов.

Станете почитател на Класа