Станишев: БСП е готова за евроизборите

Партията е мотивирана за силна кампания за евроизборите. Важно е да не допуснем на тях реваншистки сили. Хората подкрепят политиката на кабинета Орешарски.

С тези думи председателят на БСП обобщи впечатленията си от срещата с разширения актив на партията в Пловдив и областта в Конгресния център на Международен панаир - Пловдив, на която присъстваха над 800 души, предаде кореспондентът на БГНЕС.

От името на присъстващите, ръководството на пловдивската областна и градска организация заяви, че са готови за изборите.

БСП е голяма партия, тежка машина, която трудно се задвижва, но вече е заработила и съм убеден, че всички ще си свършат работата, каза още Станишев. Той обеща да даде от себе си като водач на партията всичко необходимо, за да се постигнат максималните резултати, защото на евроизборите социалистите трябва да имат мнозинство, ако искаме България да не е държава втора категория, допълни той.

Жив интерес са проявили участниците в срещата към антимонополния пакет, предложен от БСП като защита на хората, към гласуваните нови закони за кредитирането, към стъпките на правителството за подобряване на живота на хората, каза още Станишев. Хората подкрепят правителството на Орешарски, каза той и определи защитата на хората като основна кауза на партията.

Той коментира и репликата на Бойко Борисов за това че "става страшно, когато БСП се захване с банките" като репликира с думите:" Трябва ли да коментирам всяка глупост". Станишев заяви, че БСП е готова да разговаря с всеки, но разговорът трябва да е институционален, а не на кафе.

Относно заема от 3 милиарда лева Станишев обясни, че той ще отиде за рефинансиране на досегашни дългове и затова няма да промени задлъжнялостта на страната. На въпрос на журналисти дали ще поздрави Ахмед Доган за рождения му ден, г-н Станишев отговори, че ще го направи, защото уважава Доган като политик, а и неговата партия подкрепя правителството. /БГНЕС

Станете почитател на Класа