Манолова: От евровота зависи съдбата на правителството

Младежкото обединение на БСП се събра на втора отчетно-изборна конференция, на която ще бъде избран и нов председател на структурата.

За да дадат кураж на младите социалисти преди евровота, на конференцията дойдоха заместник-председателят на парламента Мая Манолова и външният министър Кристиан Вигенин.

Дарик научи, че най-вероятно за нов председател ще бъде избрана Вероника Делибалтова.

От предстоящия евровот зависи съдбата на България и на правителството на Пламен Орешарски, а резултатите ще определят посоката на Европа, бяха посланията към младите социалисти, които отправи зам.-председателят на парламента Мая Манолова.

Затова и нашият основен опонент ГЕРБ започна с такова ожесточение предизборната надпревара. Защото, предполагам, си давате сметка, че за ГЕРБ връщането на власт е въпрос на живот и смърт. Те достатъчно дълго време бяха във властова абстиненция и това означава, че ще хвърлят за победата на предстоящите избори целия си арсенал, целия си ресурс и всичките хитринки и измами, на които са способни", добави Манолова.

След като ги поздрави от името на премиера Пламен Орешарски, външният министър Кристиан Вигенин също посочи колко е важно БСП да спечели предстоящите избори.

"В тази трудна ситуация, в която се намира страната, а и партията, вече не само бъдещето, но и настоящето на левицата е във вашите ръце и зависи от вашите умове", заяви външният министър.

Късно тази вечер ще се проведе гласуването за нов лидер на Младежкото обединение на БСП като очакванията са поста да спечели Вероника Делибалтова.

Станете почитател на Класа