Найденов: Искането на оставката ми е като виагра за ГЕРБ

Като глупост определи военният министър Ангел Найденов вчерашната декларация на парламентарната група на ГЕРБ, в която се иска неговата оставка и тази на вътрешния министър Цветлин Йовчев заради похарчените средства за изграждането на оградата на българо-турската граница.

По думите на Найденов вече са изградени повече от 400 метра от оградата, но има редица спънки, които забавят работата.

Военният министър присъства на церемонията по случай 99 години от създаването на Съюза на военноинвалидите.

Според Ангел Найденов от ГЕРБ трябва да дават обяснения, вместо да търсят такива: „Ако бях по-невъзпитан, щях да кажа глупости, но тъй като съм възпитан, ще кажа, че това е своебразна виагра за хора, които вместо да търсят обяснение, би трябвало да дават обяснение, включително за сегашното състояние на армията и съответно на въоръжението и техниката".

По думите на военния министър повече от 800 метра от оградата на границата ни с Турция са в някаква степен на готовност, но все още има много проблеми: „Има едно много сериозно натоварване в момента на личния състав, който е ангажиран с несвойствена задача за сухопътните войски. Напредването е сериозно, увеличаваме личния състав, но имаме проблем. Проблемите преди всичко са свързано с доставките на материалите заради труднопроходимия терен и силно пресечения релеф. Достъпът е затруднен, включително на техника и това в някаква степен бави темповете, с които се изгражда съоръжението. Трудно някой може да си представи толкова затруднения, които създават терена".

Ще има ли наказани служители за забавянето на строителството на оградата? По думите на Найденов вече са направени съответните проверки и анализи и санкции ще има. Министърът обаче беше категоричен, че не възнамерява да превръща военнослужещите в изкупителна жертва.

Найденов говори и за предвижданите промени в законодателството, които ще дават право на военноинвалидите да получават безплатни лекарства, като по думите му очакванията са това да стане възможно до края на лятната сесия на парламента.

Станете почитател на Класа