Шансовете на ББЦ за следващото управление са сериозни

С днешна дата шансовете ние да бъдем в бъдеща управляваща коалиция са сериозни, но нека да сме ясни – това няма как да стане с участието на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Ние с "Котараците" нямаме място на една маса.Това заяви Николай Бареков при откриването на офис на "България без цензура" в столичния жк Люлин 3.

Доволен съм от факта, че тук са млади хора, радвам се, че този огромен квартал на София, който събира младите семейства дава подкрепа на ББЦ, каза председателят на формацията Николай Бареков. Ние сме партия на майките и децата и бяхме първите, които назовахме най-големият проблем – демографският. "А това да е така, проблемът е в липсата на сигурност. Всеки ден аз приемам хора от този квартал, едно и също си говорим с тях – няма перспектива, а когато това го няма, никой не си обича държавата", констатира Бареков. "Благодаря на Росен Петров, но защо той трябва да ме върне 100 години назад, за да се чувствам горд?", попита риторично председателят.

"Не желая да се връщам чак до там, искам модерният патриотизъм когато той те накара да обичаш държавата си с днешна гледна точка. Това означава когато ти се разболее детето, да нямаш проблем да го лекуваш. Какво означава пазарен принцип при здравеопазването на деца. Подкрепата на държавата трябва да се чувства отвсякъде", заключи той.

С днешна дата бюджетът на София е 1,5 млрд. лв., а по времето на Софиянски беше 400 млн. – някой от вас сега да живее по-добре, попита още председателят Не, защото парите отиват в "Котараците" в Пернишката група, в Банкя, това метро излезе 3 пъти по-скъпо, някой открадна парите, коментира Бареков и каза, че на това трябва да се сложи край. "И всички ги знаете тези имена. Сега Топлофикация е със 700 млн. дълг и се търси начин за решение. Казват, че ще продадат дружеството. Защо – да не би сега да пием по-чиста вода след като дадохме ВиК на концесия?", попита риторично лидерът на партията.
Пред хората от Люлин той каза още, че над 30% от електората на ГЕРБ е разколебан и голяма част от него вероятно би подкрепил ББЦ. „Но нека да се знае, ние се борим за предсрочен вот и там каквото се реши. Но в никой случай няма да управляваме с хора като Цветанов и Борисов", заключи Бареков.
Членовете на Учредителното събрание определиха ръководството на формацията в Люлин. За свой председател те избраха Венета Колева.

Станете почитател на Класа