Бойко Борисов: Президентът се справя добре в рамките на неговите правомощия

Президентът се справя добре в рамките на неговите правомощия. Управляващите се опитват да прехвърлят на Плевнелиев грешката си с абсолютно глупавия предизборен закон, който си направиха за евроизборите, и грешката в Централната избирателна комисия. Всъщност това е тяхна много отколешна тактика. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Животът и други неща" на БНТ, като коментар на намерението на БСП за искане на импийчмънт на президента Росен Плевнелиев.
Борисов коментира и политиката на правителството в областта на енергетиката, като я нарече безотговорна и популистка.
„Нали има държавен регулатор с независима политика, която не бива по никакъв начин партиите и политиците да й се месят? Политиците могат да се опитват да правят реформи, да променят закони. Те не могат да излизат и да казват: „Девет месеца ще държим цената". А след тези девет месеца? Ще минат изборите, какво ще правят? Следващото правителство какво ще прави, като трябва да го вдигне с 15%", каза лидерът на ГЕРБ.
На въпрос защо не поиска вот на недоверие на кабинета за политиката в енергийната сфера, Борисов попита: „За какво да поискаш по-напред, при положение, че има такава мощна коалиция от „Атака", ДПС и БСП в парламента?"

Станете почитател на Класа