Стойнев: Европейската социална политика е пълен провал

Всеки европейски гражданин желае нов импулс, нова енергия за Европа. Европейската индустриална политика е провал, европейската енергийна политика е пълен провален, европейската социална политика е пълен провал. Това заяви енергийният министър Драгомир Стойнев по време на дискусия „Социалната алтернатива за Европа". Това по думите му се случва след два мандата мнозинство на европейската десница. Затова според Стойнев е нужно ЕС да се поеме от левицата.

Той критикува хаотичната политика на десницата. Министърът припомни, че ЕС е настоявал за повече ВЕИ, а сега настоява за намаляване на ВЕИ-та. И това ако не е провал, подчерта Стойнев.

Оправяме големия проблем на виновниците от ГЕРБ, каза още той. Имаме обтегнати отношения с определени играчи на пазара, призна министърът, намеквайки за ЕРП-тата. Тези обтегнати отношения според него са заради ГЕРБ. Затова и Драгомир Стойнев не приема критиките на днешната опозиция.

За 3 месеца предишните управляващи присъединили толкова ВЕИ мощности, колкото е енергията от един ядрен блок. И сега те дават акъл, това е нахалство, възмутен бе Стойнев.

Най-големият отлив на чуждестранни инвеститори е бил по времето на ГЕРБ, пак при предишния мандат е най-голямата безработица.

500 милиарда евро похарчил ЕС за спасяване на банките. В същото време са похарчени 0 лева за индустрията, която според Стойнев ще изтегли общността от кризата.

На национално ниво мерките, които предприема кабинетът, са за облекчаване на условията за правене на бизнес, намаляване на лицензионните режими. Но на какво се натъкваме, голяма част от тези режими идват от Европа и ние не можем да ги премахнем, призна Драгомир Стойнев.

Енергийният министър увери, че правителството ще подкрепя стопанската инициатива и всеки бизнес, който спазва закона. Той се обяви за нова лява Европа, насочена към индустрията, науката и новите технологии.

Станете почитател на Класа