ББЦ внася в НС меморандум за спиране на незаконните запори

"България без цензура" внесе в парламента проекторешение за налагане на мораториум за спиране на принудителното изпълнение.

Налагайки мораториум, НС ще се раздели на граждани и мафиоти, заяви зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев, като очерта разделителната линия с подкрепата на техния мораториум.

Банките злоупотребяват с това, че запорират сметки на пенсионери и хора на социални помощи, а нямат право да го правят, категоричен бе той.

Другата заместничка на Бареков - Рада Коджабашева, пък добави, че има много жалби от майки, чиито сметки с детски са запорирани.

Има заведени над 1 милион дела, 280 са приключени, предстои да бъдат взети 12,6 милиарда от банките, които са кръвопийците на народа, заяви Ангел Славчев.

Той припомни колко самоубийства са станали в България - само за месец 7 души са посегнали на живота си заради запори и кредити.

Славчев съобщи, че ще инициират създаването на комисия следващата седмица, която да изслуша всички страни по темата.Има сериозни възражения в обществото в тази връзка. Хората в момента имат много малко възможности да се защитят при принудително изпълнинение. Първата мярка е този мораториум.

Законът се от подкрепата и на колеги от други ПГ, разкри депутатът Румен Йончев. Имаме подкрепата и на Страхил Ангелов от БСП, допълни той, а по-рано и самият соцдепутат го потвърди. Славчев поясни още, че зад този мораториум стои и ВМРО, и Граждански контрол, и асоциацията на хората, ужилени от банките.

Нашето предложение е МС да администрира този тип отношения, докато не се направи адекватно законодателство, което да защитава потърпевшите и бизнеса от такъв тип злоупотреби. Много са ужилените хора, които се оплакват навсякъде в страната, каза Светлин Танчев.

Станете почитател на Класа