ГЕРБ напусна комисията "Бисеров-Петното"

Тримата членове на ГЕРБ в комисията „Бисеров-Петното" напускат комисията. Това заяви за News.bg Веселин Вучков.Герберите са ядосани, че се замита случаят "Бисеров" в комисията. Тя се превръща в мегафон на слухове, обясни депутатът.Тя прикривала най-важното - истината за случая Христо Бисеров, подчерта той.
Досега 2 месеца не сме изслушали нито един човек по темата „Христо Бисеров", обясни Веселин Вучков.

Никой от ангажираните с казуса "Бисеров" не е дошъл в комисията. Явил се само шефът на ДАНС Владимир Писанчев, но от появата му не е имало ефективен резултат.

Това е най-безсмислената комисия в това НС, обяви по-късно на специална трибунка Веселин Вучков. Два месеца по случая Христо Бисеров се е явил единствен призован - председателят на ДАНС Владимир Писанчев.

Неговото явяване се изразило, според ГЕРБ, в следното - „Добър ден, всичко, за което ще ме питате е следствена тайна, поради което няма да отговарям на въпросите".

Ние не искахме да питаме за делата спрямо Бисеров, а спрямоизтичането на информация от страна на ДАНС към г-н Бисеров, възмути се Вучков.

Писанчев потвърдил, че най-вероятно има изтичане, но изобщо не отговорил на въпроса колко време ще провери проверката и дали ще ги информира за резултатите.

Тази комисия се превръща в комисия за прикриване на истината и акцентира върху разпространение на слухове, което се върши и в момента в залата, поради което я напускаме, обяви категорично Вучков пред журналистите.

Станете почитател на Класа