Предлагат психотест за оръжие на всеки три месеца

Държавата ще предприеме мерки за по-сериозен контрол над психично болните с оръжие, както и ще въведе регистър за всички луди, които са с психиатрични болести.  Премиерът е поискал от вътрешния министър и от здравната министърка да се набележат мерки във връзка с трагедията в Лясковец, при която луд гръмна полицай и застраши живота на много други граждани, униформени и деца.  Обсъжда се на първо време да бъде намален срокът от 5 на 3 години на документът за психично здраве, срещу който дадено лице се сдобива със законно притежавано оръжие, обяви зам.вътрешният министър Васил Маринов.

Ако се наложи, понеже в момента върви второто четене на закона за оръжията и боеприпасите, и там ще бъдат направени промени в тази посока, допълни председателят на вътрешната комисия Атанас Мерджанов.

Назначени са няколко проверки към момента от вътрешния министър Йовчев по инцидента, каза още Мерджанов след панела, посветен на сигурността, проблема с бежанците и борбата с престъпността на семинара на властта в Боровец.

Случаят с Лясковец е пример за недобра комуникация между институциите, коментира Таня Андреева, която съобщи, че ще се работи по регистър за психично болните.

Тя съобщи още, че от следващия месец отварят спешните центрове в общинските болници в отдалечените региони, сред които е и лечебното заведения в Девин.

Станете почитател на Класа