Надежда Нейнски оглави листата на "Синьо единство" за евровота

Евродепутатът Надежда Нейнски оглави листата на политическа партия Синьо Единство за предстоящите избори през май.

Това стана ясно по време на брифинг, на който политическата сила представи официално кандидатите си за Европейски парламент.

Днес се отбелязва 13-годишнината от падането на шенгенските визи за България. Именно затова от Синьо единство избраха днешния ден, за да представят своите кандидати за Европейския парламент.

След Надежда Нейнски втори в листата е журналистът Бойко Станкушев. Председателят на гражданското сдружение „Евет" Ергин Емин е третият кандидат на Синьо единствено, последван от председателя на гражданско сдружение „Обединени земеделци" Моньо Христов и журналистът Маргарита Бойчева.

Председателят на Синьо единство Христо Панчугов увери, че кандидатите в листата на политическата сила за евроизборите са именно хора, които олицетворяват европейската идея.

„Но на тази дата се случва още едно важно събитие", добави Нейнски, визирайки референдума в Крим.

По думите на бившия външен министър за първи път от много години насам сме изправени пред заплаха от Студена война. Според Нейнски днешната битка в Украйна не била в противопоставянето между Изтока и Запада, а в противопоставянето на надеждата и цинизма.

Сред основните приоритети на кандидатите в листата са разкриването на нови работни места, освобождаването на страната от енергийната зависимост от Русия, както и борбата с мафията.

Битката на Синьо единство ще бъде битка за съдбата и бъдещето на нашата страна, единодушни са от партията.

Станете почитател на Класа