Земеделци около Моньо Христов участват в проект за единна дясна партия

  • Те бяха изключени на последния конгрес на "Обединени земеделци", но регистрираха сдружение с подобно име и подписаха обща платформа със "Синьо единство"

Гражданско сдружение „Обединени земеделци и демократи" намира за напълно несъстоятелни претенциите на ПП „Обединени земеделци" към решението на сдружението да участва в Платформата за създаване на единна дясна партия, заедно с Гражданско сдружение ЕВЕТ и ПП СИНЬО ЕДИНСТВО. Това заявяват в своя позиция от сдружението. Негов председател е бившият депутат в три парламента Моньо Христов. Той, заедно с бившия зам.-министър на земеделието Георги Каркъмов бяха изключени от ПП „Обединени земеделци" на последния конгрес на партията, председателствана от Петя Ставрева. Изключени бяха и членовете на ръководството Любен Вичев, Валя Колева и Гичка Кърнева.
„Обединени земеделци" не участва в общ политически проект със Синьо единство за европейските избори", заяви вчера Петя Ставрева. Според нея в медиите се тиражират манипулативни внушения за присъствието на партията в този политически проект.
„Несериозно е председателят на ПП „Обединени земеделци" г-жа Петя Ставрева да коментира решение на нашето сдружение, с което тя няма нищо общо. Не може и дума да става за подмяна, тъй като знакови земеделци, участващи в сдружението ни, са съпричастни на каузата за създаване на единна дясна партия", пишат още земеделците около Моньо Христов в своята позиция. Цел на трите организации, подписали в събота обща политическа платформа е създаването на нова силна партия, стъпила на успехите на дясното управление от периода 1997-2001 г.

Станете почитател на Класа