Синьо единство, ОЗД и Европейска визия за толерантност с обща платформа за евровота

„Не" на подмяната и „да" на модерната правова държава, европейското управление и активните граждани, казаха „Синьо единство", Обединени земеделци и демократи и Гражданско сдружение "Европейска визия за толерантност" с подписването на обща политическа платформа за участие в европейските избори през май.

Това обединение е единствената ясна дясна алтернатива на подмяната, категоричен бе лидерът на „Синьо единство" Христо Панчугов.

Целта на платформата е да следва волята на десните избиратели за създаване на трайна консолидация в дясното пространство и авторитетно и силно представителство в управлението на държавата, обясни той.

Обединението се случва по начин, по който от „Синьо единство" многократно се опитали до убедят всички в дясно, че е нормално - отказване от партийната идентичност и приемане на принципите на консенсус и равнопоставеност с поглед в една посока и към една цел.

Листата на новото дясно обединение ще бъде обявена на 16 март.

Обединение на демократите за възстановяване на морала и ценностите в политиката; работещи и независими институции; спиране на подмяната и утвърждаване на евроатлантическата ориентация на страната;

Подпомагане развитието на групи и общности чрез инициативи, предприемачество, образователни политики; активно съдействие за утвърждаването на етническа толерантност в България.

Това са част от по-конкретните цели, изброени в платформата за единна дясна партия, подписана от Христо Панчугов от "Синьо единство", Моньо Христов от ОЗД и Ергин Емин от ЕВЕТ.

Опоненти на това обединение ще бъдат всички, които обслужват подмяната и разрушаването на държавните институции, посочи Панчугов. Той и колегите му преди напуснали СДС именно заради десните избиратели и подменените им очаквания.

Дебатът с Реформаторския блок и останалите партии, претендиращи за дясното пространство отдавна са затворени, обясни той.

От "Синьо единство" не вярват, че предстоящите евроизбори ще бъдат достатъчно прозрачни и призовават всички десни избиратели да ги подкрепят, за да се осуети опитът за "открадване" на изборите. Трите сили, подписали документа се съгласяват да стартират процес по интеграция на органите и структурите си, както и да вземат решение за сливане в единна партия на база своите Устави. На евроизборите те ще се явят на база на платформата, а процесът трябва да завърши с Учредително събрание на новата единна партия.

Платформата ще бъде отворена за партии и организации, припознаващи каузата, целите, приоритетите, визията и механизмите за създаване на единна партия, пише още в документа. Могат да участват обаче само партии, организации и личности, които "през годините не са участвали в дискредитиране на десните управления". Не могат да участват и партии и личности, участвали в управления с участието на БСП, гласи последното условие.

Станете почитател на Класа