Кадиев: БСП не трябва повече да се занимава с АБВ

Преди месец на конгреса казахме, че затваряме страницата АБВ, и за мен това беше правилната позиция. Аз смятах, че оттук нататък до изборите няма да се занимаваме с АБВ, ще бягаме в нашия коридор и ще търсим нашите избиратели."

Така депутатът от "Коалиция за България" Георги Кадиев коментира решението на пленума на левицата. В петък Националният съвет на партията констатира, че предишния президент Георги Първанов и още 9 негови съмишленици са се самоизключили. Дори нямаха мъжеството да ме изключат, коментира решението вчера Георги Първанов.

Кадиев коментира, че това е занимаване с проблемите на другите, "вместо да се вглеждаме в собствените си проблеми, не че ги нямаме тези проблеми".

Пред "Нова телевизия" Кадиев коментира, че изключването на активисти на АБВ от партията ще доведе до "втвърдяване и потенциална загуба на периферия точно в момента, в който трябва да демонстрираш, че приемаш различното".

Той повтори, че по устав решение за партийното членство може да се вземе само от местната партийна структура или от общопартийна контролна комисия, която следи нарушенията.

"Считам, че правенето на конкурентна листа на БСП е грубо нарушение на устава, но не считам, че БСП в този момент трябва да се занимава със себе си. Трябва да се занимава с хората, с програми, с идеи, с мисии, с кауза и това ще ни доведе до победата на изборите", подчерта депутатът от "Коалиция за България".

Станете почитател на Класа