Бареков дари 480 хиляди лева на сдружение "България без цензура"

По сметка на Гражданско сдружение "България без цензура" в Райфайзенбанк през януари 2014 г. Николай Бареков е направил дарение в размер на 480 000 лв. лични средства. Това се казва в официално становище на партията, изпратено до медиите. Средствата се спестени пари от мениджърски договори и продажба на акции и дялове от фирми, за които е уведомена НАП по надлежния законов ред.  По Закона за политическите партии Николай Бареков няма право да дари повече от 10 000 лв. като физическо лице на политическия съюз, в който Политическа партия "България без цензура" участва.

Това се казва в официално становище на ББЦ, изпратено до медиите.

По сметка на Гражданско сдружение "България без цензура" в "Райфайзенбанк" през януари 2014 г. Бареков е направил дарение в размер на 480 000 лв. лични средства.  Волята на дарителя е тези средства да бъдат предназначени за покриване на разходите на офисите на сдружението в страната.

Чрез тях  се развива благотворителна дейност, в основата на която е безплатната административна и юридическа консултация на граждани в беда,

чиито проблеми не са срещнали разбиране от държавните и общинските институции – областни администрации, кметства, телкове, болници, както и за граждани, които са станали жертва на частни съдебни изпълнители, банки, имотната мафия и други.   Разходването на дарението по волята на дарителя се следи стриктно от административен комитет, който контролира финансите и инфраструктурата на тяхното ползване в рамките на разкритите от движението офиси в страната.

С част от дарените от г-н Бареков средства се покриват и наемите на офисите, които Сдружение "България без цензура" разкри в редица областни центрове, се казва още в становището.

Това са спестени пари от мениджърски договори и продажба на акции и дялове от фирми, за които е уведомена НАП по надлежния законов ред.

За всички банкови трансфери са представени всички необходими от закона документи. Николай Бареков е най-големият дарител в лично качество на нашето гражданско сдружение.

Припомняме, че лидерът на "България без цензура" се отказа от банкова тайна,

с което записа нова страница в българската политическа действителност, ставайки първият политик, който не забогатя от заменки, приватизация и далавери, а влезе в политиката, дарявайки личните си средства в полза на нуждаещите се български граждани.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Станете почитател на Класа