Украинският посланик уведоми депутатите, че информацията от Русия дезинформира

Украинският посланик у нас Микола Балтажи сам е поискал да дойде в парламента и да разкаже пред народните представители от Групата за приятелство с Украйнакакво точно се случва в размирната страна.

След като през последните седмици темата "Украйна" буди притеснения и извънредни заседания например на Съвета по сигурността у нас, посланик Балтажи поиска да информира депутатите за своята теза.

На излизане от срещата с групата за приятелство в Украйна, в която членуват общо 52-ма народни представители,посланикът на Украйна не пожела да разкаже пред журналистите какво точно си е говорил с народните избраници.

"Говорихме си съвсем кратко за ситуацията в Украйна,разменихме мнения", едва каза на излиза от сградата на властта Микола Балтажи.

Народният представител от ГЕРБ Красимир Велчев, който също е част от Групата за приятелство с Украйна, обясни, чесрещата е била по-скоро информативна. Украинският посланик не е поискал нищо от българския парламент. Интересното е обаче, че Балтажи е изтъкнал пред депутатите, че информацията, която идва от Русия за ситуацията в Украйна и Крим, дезинформира.

Станете почитател на Класа