"Атака" иска неутралитет по отношение на конфликта в Украйна

ПП "Атака" внася проект за декларация за позицията на България към събитията в Украйна с мотиви към него, съобщиха от партията.

Проектът на декларация е изпратен до председателя на НС Михаил Миков. В декларацията пише: "Народното събрание изразява безпокойство от намесата на външни фактори в политическия живот на Украйна. През последните седмици в столицата на тази държава действаха въоръжени и финансирани от други страни терористи, които извършиха поредица от убийства, палежи и разрушения. Тези терористи бяха пряко подстрекавани от помощник държавния секретар на САЩ Нулънд, сенатори от САЩ и други официални лица, представляващи Съединените щати или държави от ЕС. Както и от правителствени щатски организации като Националния фонд за демокрация, която се финансира от Конгреса на САЩ всички тези официални лица и организации подпомагаха откровени фашисти, антисемити и криминални елементи в тяхната терористична дейност.

Народното събрание приема намесата във вътрешните работи на суверенна страна като недопустима, още повече когато е свързана с кръвопролития и насилие. Народното събрание е против извършването на държавни преврати по насилствен начин и не приема самопровъзгласилата се власт в Украйна за легитимна.

Народното събрание категорично е за неутрално отношение на Република България към конфликти, незасягащи пряко интереса и териториалната цялост на Република България.Народното събрание е против предоставянето на бази и пряко или косвено военно участие на страната ни в подобни конфликти"

Станете почитател на Класа