Сидеров настоява за референдум трябва ли Турция да е в ЕС

Президентът да инициира референдум трябва ли Турция да е в ЕС, или не - такъв апел отправи в декларация от парламентарната трибуна лидерът на „Атака" Волен Сидеров. Ето тема за референдум, това е много важен въпрос, нека да се произнесе българският народ, допълни той.

Сидеров изрази възмущение от държавниците ни в лицето на президента, премиера и председателя на парламента при вчерашното посещение на турския министър на външните работи, защото по думите му те не са поставили важните въпроси за България.

Единствените, които реагирахме, бяхме ние от „Атака", посочи той и отбеляза, че един от въпросите на националистите е свързан с обезщетенията от тракийските имоти, които са 10 млрд. долара. Питат ме откъде ще дойдат парите за пенсии - оттук, но трябва да си ги поискаме, трябва да има някой с характер, коментира лидерът на „Атака", предаде БТА.

Нека хората да си направят сметка от кого има нужда и от кого няма в този парламент, посочи Волен Сидеров. От отсъстващите няма нужда, но от „Атака" винаги ще има нужда, защото някой трябва да казва в очите и на турския, и на българските министри на вътрешните и външните работи кое е правилно и добро за България, допълни той.

Станете почитател на Класа