България без цензура и Движение Гергьовден преговарят за голяма патриотична коалиция

„България без цензура" и Движение „Гергьовден" започнаха първите публични дебати за създаване на голяма центристка и патриотична коалиция.
Ситуацията в държавата и Народното събрание е патова и следващо управление без мощен център не може да има, заяви лидерът на ББЦ Николай Бареков след поредната среща с хората на Любен Дилов-син.
Това е третата сериозна политическа формация, с която от ББЦ водят разговори след ВМРО и ЗНС. Там разговорите са пред приключване.
С Гергьовден имаме идейно-политическо сходство, имаме обща електорална база - младите хора, средната класа, на места водим разговори с техните регионални представители,
коментира Бареков и подчерта, че се водят разговори за коалиция, която да бъде в далечна перспектива – за европейски, парламентарни и президентски избори.
Едно от нещата, което ги обединява, е обещаната операция „Чисти ръце". Бареков подчерта, че законопроектът ще раздели политиците в България на политици и на мафиоти.
Въобще не се срамувам и страхувам да кажа, че който подкрепи нашия законопроект, ще е чист пред съвестта си и пред хората, каза лидерът на ББЦ. Той добави, че лично ще отиде и ще целуне ръката на всеки, разписал законопроекта.
Николай Бареков не скри радостта си възраждането на центъра в България, след като беше изкуствено напомпан от НДСВ и унищожен от Бойко Борисов и ксенофобската му риторика.
Вече виждам страхливите и нервни коментари на БСП, ДПС и ГЕРБ. Нека да запазят спокойствие, защото тяхната история не води до нищо градивно,
посъветва лидерът на ББЦ и добави:
„При цялата омраза и разделение ние държим решаващия глас, ние ще кажем кога ще има избори, ние е кажем кой ще управлява България. Следващото управление без нас няма да се случи".
Излъчена е една идейна група, която да разработи план за бъдещата коалиция. От страна на ББЦ в нея участват Ангел Славчев, Васил Василев и Росен Петров. От страна на „Гергьовден" са Надя Ангелова и Драгомир Стефанов.
Работата на работната група трябва да завърши до 16 март, а ден по-късно започват разгърната камапния в цялата страна. До края на март трябва да бъде завършено и коалиционното споразумение.
Драгомир Стефанов обясни, че една от каузите, заради които са се включили в преговорите е националната доктрина, за която ББЦ и ВМРО съобщиха, че ще изготвят. Т
ой изтъкна, че нито една от парламентарно представените партии в този и в предишния парламент не отговорила на поканата за изготвянето на национална доктрина.
„Гергьовден" получиха покана да присъстват на утрешната национална конференция в НДК, на която ще бъдат обсъдени редица въпроси около коалицията. Там ще са представителите на ВМРО и ЗНС.
Земеделците ще дойдат с гайди и национални носии, за тях това е едно много радостно събитие и ще вървим напред заедно, прозрачно.
Това ще бъде една открита конференция и очакваме Зала 3 на НДК да се пръска по шевовете, коментира Николай Бареков.
Той добави, че за разлика от Бойко Борисов, който се опитал с автобуси да събере 1000 души на конгреса на ГЕРБ, симпатизантите и членовете на ББЦ ще пристигнат от страната за собствена сметка, със собствените си коли.

Станете почитател на Класа