Борисов: Акцията в СОС е "Костинброд-2"

Акцията в Столична община е "Костинброд-2". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание преди днешното заседание на парламента.

Попитан дали разследването в общината, за което се твърди, че е за бивш кмет, се отнася за него, той отговори: „Не зная".

Според него акцията била абсолютна провокация, като по глупост, манипулации и безпардонност му напомняла на скандала с бюлетините в печатницата в Костинброд.
"Безпардонно е това, което правят", категоричен е Бойко Борисов.

Той отново сподели, че очаквал днешните управляващи да си вземат поука от показните акции от времето на Цветан Цветанов, които са били неправилни и са се отразили зле на партията и на самия заместник на Борисов. Ще дойде време като Янукович ще бягат, не от нас, а от гнева на хората, предположи лидерът на ГЕРБ.

„Обраха на хората имотите по селата, но и по градовете, а цялата полиция стои пред общината, кого пази", недоумяваше той и си отговори: „Данчето Фандъкова да не избяга".

Борисов дори прогнозира, че няколко месеца след тази акция, пак нещо ще бъде върнато за доразследване.

В коментар на репортер на ТВ Алфа, защо не се е присъединил към недоволството на „Атака" към посещението на турския външен министър, лидерът на опозицията призова националистите да не влизат в НС, да няма кворум, така ще падне кабинета и няма да има посещение на турски държавник у нас.

Директорът на НСО генерал Тодор Коджейков е подал оставка заради натиска, който се оказва върху службата, предположи Борисов.
"Това може би е последната служба, от която искат да изземат правомощия на президента", допълни той.

Борисов не е разговарял с Тодор Коджейков след подадената оставка.

Припомняме, вчера стана ясно, че директорът на държавните гардове напуска поста по лични причини. Вчера държавният глава Росен Плевнелиев отказа да коментира оставката и да каже кой ще наследи поста на Коджейков.

Станете почитател на Класа