×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 270

Депутатът Румен Йончев: Не сме ничия патерица

Г-н Бойко Борисов огромен опит с парламентарните патерици. В предишния парламент той ги сменяше често. Защото по същество ГЕРБ никога не са имали мнозинство в парламента. Ние, с колегата Светлин Танчев, не сме ничия патерица. Опитваме се да формираме парламентарен център, да изградим някаква нормалност.
Моята задача като земеделец е в оставащите месеци живот на това Народно събрание да отстоявам онази политика, за която има виждане ЗНС, в съюз с „България без цензура" и с ВМРО.
В скоро време ще внесем два изключително важни законопроекта – за операция „Чисти ръце" и за подкрепа за стартиращи предприятия. Единият трябва да може да даде най-после ясен отговор на въпроса кой е кой е в българската политика, а другият – да насърчи малкия и средния бизнес.
По същество нищо не се е променило в парламента – няма логика в това, което се говори - че кворумът вече се крепи на двамата народни представители, които се отделиха и застанаха в центъра – аз и Светлин Танчев. Кворумът се крепи от всичките 240 народни представители. Ако от тях 121 влязат в зала, кворум има. Позицията на „Атака" ще продължава да има значение в това Народно събрание.
Целите на ЗНС, ВМРО и „България без цензура" са по-далечни – ако резултатите от изборите за Европейски парламент покажат, че българите ни дават мандат и искат промяна, ние ще започнем работа за предсрочни парламентарни избори.

Станете почитател на Класа