Борисов: С трима депутати Бареков може да свали правителството

За мен е интересно, как ще се държи „България без цензура”. С тези трима депутати, те сега могат да свалят правителството”, коментира Борисов. След което влезе в характерната за него терминология, използвана досега предимно по адрес на „Атака”. Тоест свърза и новата партия с понятието „патерица”. По думите на Борисов, ако тримата независими депутати, които работят с Бареков, не свалят правителството на Пламен Орешарски”, излиза, че те са патерица на БСП и ДПС и фактически, обявявайки се за дясноцентриска партия, всъщност крепят БСП и ДПС на власт.

  • Бойко Борисов продължи политическия си и понятиен анализ с обяснение какво ще е самоубийство за Николай Бареков като лидер на „България без цензура”.
  • Ще е самоубийство за Бареков, ако остане да подкрепя това правителство още преди да се е явил на избори, изтъкна Бойко Борисов. Той призна, че възприема като нещо много важно това, което предстои през следващите дни именно като позициониране на „България без граници”.
  • На въпрос, дали очаква още депутати от ПГ на ГЕРБ да напуснат групата, Борисов заяви: „Колкото повече – толкова по-добре. Това е прекрасно време за ГЕРБ. Ако е имало хора, които са подвластни на някои други интереси, да напуснат партията – това е прекрасно за нас”.
  • Лидерът на ГЕРБ заяви още, че не се чувства предаден, както и, че няма подозрения кои може да депутатите, които биха напуснали групата на ГЕРБ оттук нататък.
  • „Явно е, че действат задкулисни процеси, които са доста силни. Не съм си правил труда да ги разнищвам, защото не ме касае в момента”, каза Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Станете почитател на Класа