Радан Кънев: РБ тръгна с летящ старт

Реформаторският блок тръгва с летящ старт, твърди от Фейсбук профила си лидерът на ДСБ Радан Кънев. След обиколка в страната той е прави извода, че хората не харесват начина, по който ГЕРБ упражнява местната власт и натиска местния бизнес и са твърдо против съюз с ГЕРБ в този му вид.

Ето какво написа Радан Кънев:

По традиция, у нас работата започва след Атанасовден. Наруших традицията и обиколих Шумен, Провадия, Варна, Добрич, Кайнарджа, Силистра, Русе. Колегите бяха в Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Дупница.
Сега, в началото на "активната" година, мога да кажа: Реформаторският блок тръгва с летящ старт. Отделните партийни активи приемат безрезервно съюза, а гражданите и бизнесът харесват плана в #6Стъпки и разбират необходимостта от съкратен мандат с основна цел да пресече злоупотребите с власт. Блокът съвсем не е проект на жълтите павета. Напротив - именно в София има нужда от още убеждаване и разговори. Ще ги проведем.
Лъжата на управляващите, че в страната положението се подобрява и срещат подкрепа, лъсва от първа среща. Тях обаче ги няма - те са заети с подслушване и мафиотски войни.
Друг извод - хората в страната не харесват начина, по който ГЕРБ упражнява местната власт и натиска местния бизнес. Твърдо са против съюз с ГЕРБ в този му вид и са скептични, че е възможна промяна. Да видим... Ще има много поводи за провека на дело - съдебен инспектор, Пеевски, Първанов, Румен Петков, АЕЦ, АБВ... Въпроси, по които нашата позиция е ясна и твърда.
Нека парламентарните партии си решават проблемите. Ние влизаме в 2014 обединени, и говорим само за проблемите на хората, не за себе си: за работните места и мафията, която спира инвестициите, за доходите и корупцията, която ги изяжда, за законността и старите зависимости, които я подменят.
Не се учудвам, че ни атакуват - и господарите, и слугите. Искат да ни пришият към себе си, да ни оцапат в калната си борба, да се утешат, че сме като тях и няма други.
Тц, РБ е друга бира.
Те да си хвърлят кал. Ние ще работим за промяната, която започва не от 1 януари, нито от Атанасовден, а просто всеки понеделник.


Станете почитател на Класа