ДПС ще гласува за сваляне на имунитета на Сидеров, ако той сам не направи това

България ще изтегли заем от 4,4 млрд лева, както беше предвиденов бюджета. С новия заем ще се покрият стари задъложения.„това каза в студиото на Нова телевизия председателят на бюджетната комисия в парламента Йордан Цонев. Той уточни, че при оттеглянето на ГЕРБ от властта задлъжнялостта ни е била 14,4 млрд. и бързо е сведена до 14,1 млрд. лева въпреки първия заем, който страната ни изтегли.

Няма да увеличим общото равнище на дълга, защото с новия дълг връщаме стари дългове, категоричен бе Цонев.

Депутатът от ДПС Коментира и казуса с лидера на „Атака" Волен Сидеров.

Ако Волен Сидеров в 14-дневния срок, в който има право да даде сам съгласие за сваляне на имунитета си, не го направи, ДПС ще гласува за свалянето му.

Това е позицията на партията, която, по думите на Цонев, вече е огласена и от председателя Лютви Местан, и от самия него. Цонев уточни, че ДПС има готова написана декларация, в която осъжда поведението на лидера на „Атака".

Нямаме страх заради кворума. Позицията на ДПС към „Атака" винаги е била една и съща, това, че те осигуряват кворум, си е тяхно решение, каза още депутатът и допълни, че ако депутатите на Сидеров спрат да го правят, това няма да бъде проблем за ДПС, а за държавата.

Цонев отказа да коментира казуса „Сидеров" в частта за парите, с които е финансирал пътуванията си в чужбина. А по повод вчерашния спор в кулоарите на парламента между Волен Сидеров и журналиста Сашо Диков, той заяви: „Щеше да е смешно, ако не беше тъжно."

Йордан Цонев обвини журналистите, че са допринесли за лъжите, които се разпространяват в медийното пространство. Една от тях, посочи той, е за разпространените информации за готвена законодателна промяна, която ще наложи пълна забрана за продажбата на цигари в хипермаркетите, магазините, ресторантите и бензиностанциите. Цонев обясни, че режимът си остава такъв, какъвто е в момента. Ако има ограничаване, то не е относно местата за продажба на цигари, а за контрола върху търговията.


 

Станете почитател на Класа