БСП не дават Сидеров да се оттегли от комисията за борба с корупцията

Депутати от Коалиция за България няма да се подпишат в инициираната от ГЕРБ подписка за оставката на Волен Сидеров като председател на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси. Това съобщи председателят на БСП и на парламентарната група Сергей Станишев по време на редовния седмичен брифинг в централата на партията. "Не бих се подписал под искането на ГЕРБ, защото те си играят политическа игра", каза вече в личен план Станишев.

ГЕРБ, Борисов и Цветанов водят партизанска война срещу правителството, каза още Сергей Станишев. Според него най-голямата парламентарна група от изборите насам е генератор на напрежение в парламента, а и по улиците. По думите на Станишев от отказа на ГЕРБ да признаят изборните резултати са тръгнали опитите парламентът да бъде срутен – в преносния и в буквалния смисъл на думата. Някои депутати от левицата, според Станишев, са били подложени не само на заплахи, но и на физически натиск. Заради всичко това (сътворено от ГЕРБ) Станишев благодари на своите депутати за тяхната политическа и психическа устойчивост.

Станишев коментира и днешното оплакване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че е подслушван.

Г-н Борисов изобщо не е в позицията да говори на тема подслушване, защото по негово време подслушването нарасна 3 пъти, а сега броят на срс-та е намалял наполовина, пресметна лидерът на БСП. По думите на Станишев, той самият няма институционалната власт да нареди такова подслушване и второ - не би го направил, защото е различен от Борисов и Цветанов.

Приказките на Борисов за икономически и социален разпад са пълна фантасмагория, коментира още Станишев и допълни, че казаното от Борисов не почива на никакви данни и тенденции в икономиката. По думите му почива само на желанието на Борисов, тъй като не е на власт, да се случи катастрофа.

Правителството има амбицията да работи за засилен икономически растеж, допълни Станишев. Заместник-председателят на ПГ на "Коалиция за България" и председател на парламентарната комисия по труда и социалната политика Корнелия Нинова отбеляза, че вече има първите добри сигнали, че икономиката тръгва нагоре. "Наша работа е и ние ще си я свършим догодина да осигурим условия тези първи сигнали да станат добра тенденция", заяви Нинова.

Попитан какво ще стане с проекта „Южен поток” след като ЕК го обяви за противоречащ на общностното законодателство, Станишев призова ЕК да не прилага двоен аршин към различните проекти.

Например, много интересно е да се видят условията на Северен поток и да се прилагат същите принципи, препоръча Станишев.

Станете почитател на Класа