Кунева: Управляващите разбират държавността като натиск

Представата на управляващите за държавност се изчерпва с натиск, както преди прогресът се мереше с асфалт, коментира лидерът на Движение „България за гражданите" Меглена Кунева в профила си във Фейсбук.

„Чета новините от семинара на БСП и ДПС в Боровец, и си мисля, че на управляващите трябва да се припомни: държава се прави с хора. А българите се евакуират от ужас, заради безсмислеността. Същата, която сега пак им се предлага. Способностите в Европа се отплащат, а в България водят до "И какво от това?". Няма как да се говори за държавност, без да се говори за това кой я прави." - констатира Кунева.

По рано, в ефира на БНТ, тя се обяви за развитие на  ядрената енергетика, но с категорични условия за западен инвеститор, западна технология и при гарантирани безопасност и национален интерес.

Кунева посочи, че по това партийната позиция на ДБГ и тази на Реформаторския блок напълно съвпадат.

На въпрос дали не е „надбягване с един кон" намерението за възлагане на реактора на посочената от енергийния министър американска компания, Кунева отговори, че всяка авторитетна компания има право да заслужи доверието си като инвеститор в конкурс с честна конкуренция и по правилата на свободния пазар.

Станете почитател на Класа