Плевнелиев: Страната е в институционална криза

"Вярата към институциите е на много ниско ниво и страната ни е в институционална криза", заяви президентът Росен Плевнелиев. Той изнесе лекция в Американския университет в Благоевград на тема "По-добро бъдеще: Кой трябва да поеме инициативата?".

Зависимостта на правителствата, олигархичните кръгове, липсата на прозрачност, медиите, които са зависими и неефективната съдебна власт, ни поставят в институционална криза, заяви пред студентите Плевнелиев.

"Трябва да помогнем за изграждане на по-добро гражданско общество. Върховенството на закона трябва да се засили. 2013 година е година на протести, това показва, че вярата към институциите е на много ниско ниво. Протестите в момента и активността на обществото показва, че хората ги е грижа за това, което се случва и се опитват да променят нещата", допълни Плевнелиев.

Държавният глава призова да не се крием, а да се обединим като гражданско общество и да поощрим стремежа за промяна у младите хора, както и да ги стимулираме да дадат изява на лидерските си качества.

Президентът Плевнелиев отказа да отговаря на въпроси на медиите. Той пристигна в Благоевград два часа преди обявената в 16.00 ч. лекция в един от корпусите на АУБ в комплекс "Скаптопара".

Станете почитател на Класа